Linus Svenning - Officiell hemsida | OM LINUS
15397
page,page-id-15397,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive
 

OM LINUS

Namn: Linus Svenning

Född: 13 april 2023

Bor: Västerstad, Malmö

Familj: Mamma & 2 bröder

Fritidsintressen: Träna, spela gitarr, sjunga, umgås med vänner

 

Biografi:

Linus stora intresse i livet är musik, som han redan sedan barnsben brinner för och där han lättast uttrycker sina känslor. Efter några tuffa år med tragiska familjeödén, tappade Linus helt motivationen för musiken och skapandet. Men efter två år hittade Linus tillbaka och började lägga ut sin musik på YouTube – till mångas stora glädje. På mindre än ett år fick Linus över 7 miljoner (!) views på Youtube, där han tolkat andras låtar, men även publicerat eget material.

En som uppmärksammade Linus på Youtube var Fredrik Kempe, som i kontaktade Linus och ett år senare framfördes Bröder i Melodifestivalen. Låten har sålt platina och var Linus stora genombrott för svenska folket.

2015 deltog Linus igen i Melodifestivalen med bidraget Forever Starts Today, låten gick via andra chansen vidare till final och placerade sig på en hedrande 6 plats. Låten har redan nu sålt guld och spelas på högrotation både på Sveriges Radio & kommersiell radio.

Linus växte upp på en gård i det lilla samhället Västerstad utanför Hörby. Han säger att han inte har några specifika musikaliska influenser, han vill inte sätta musiken i ett fack. Han gillar det han gillar helt enkelt!

Linus är och förblir “Linus” och kommer aldrig acceptera att bli placerad eller behandlad som en “produkt”. Det är också anledningen till att han tackat nej till Idol och andra liknande talangprogram.

I dagsläget jobbar Linus på nytt egenskrivet material och vi kan definitivt förvänta oss en riktig sommarhit av honom inom kort!

spotify

LYSSNA PÅ LINUS

https://open.spotify.com/user/j.jordansson/playlist/4ChA8zE9YBiTE3rqI5LF2L